Volvo Lastvagnar

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer.

Det händer mycket i vår bransch just nu. Vi gör fordon som är uppkopplade, självkörande och drivna på el och vätgas. Tillverkningen förbättras med smarta och uppkopplade robotar. Den blir också klimatpositiv där vi går mot att använda fossilfritt stål, återvunnen plast och inte har några
utsläpp eller restavfall. Vi vill vara i framkant och skapa världen vi vill leva i. Vill du vara med?

I Umeå tillverkar vi hytterna till Volvo Lastvagnar. Fabriken grundades 1929 och idag är den en av världens modernaste med robotar och ny teknik.

Möjligheternas fabrik
Vi är med 1700 anställda den största privata arbetsgivaren i Umeå. Vi är Volvokoncernens största produktionsanläggning av hytter. Hos oss pressar vi plåt som sedan svetsas ihop till hytter och därefter lackeras innan de transporteras vidare till våra andra fabriker runt om i världen. Vi producerar dygnet runt. Vi är också Volvos kompetenscenter för hytter och bidrar med kunnande och tekniskt stöd för hela koncernen.

Typiska jobb hos oss är maskin- och robotoperatörer, svetsare, truckförare, mekaniker, elektriker, produktionsledare och ingenjörer.
Vi erbjuder massor med utvecklingsmöjligheter som vi främst rekryterar till internt. Det vanligaste sättet att börja på är som industrimedarbetare dit du sökt på annons eller via Volvosteget. Du kan också börja efter en universitetsutbildning, kanske efter att du gjort praktik eller skrivit examensarbete hos oss. Det finns också flera andra program som Jobbsprånget, Tekniksprånget och våra traineeprogram som vi rekryterar till under året.

För att arbeta hos oss behöver du tycka om att arbeta i team där alla ska vara delaktiga. Både vår fabrik och ditt jobb kommer att förändras, så för oss är det viktigt att du är öppen för att lära dig nytt och vill utvecklas med oss i framtiden. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och försöker att rekrytera brett. Det senaste året har t.ex. hälften av de vi anställt varit kvinnor. Om du är intresserad av teknik eller har en teknisk utbildning kan det vara ett plus hos oss.