GKN Aerospace Sweden AB

En flygande start

GKN Aerospace är ett spännande företag på flera sätt! Dels är vi ett globalt företag och du har kollegor över hela världen, dels arbetar vi med enormt intressanta och stimulerande utmaningar - framtidens flygplan och rymdraketer.

Vi söker alltid duktiga medarbetare och här finns möjligheter både för dig som vill jobba direkt efter gymnasiet och för dig som väljer att läsa vidare.

Industritekniska programmet (ITU)
Vill du ägna din gymnasietid åt att skaffa dig teknikkunskaper och samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden? Då är ITU helt rätt program för dig. Utbildningen är ett samarbete mellan Nils Ericsonsgymnasiet och en företagspool med olika företag i närområdet.

Programmet är högskoleförberedande och är även certifierat som Teknikcollege.

Detta är en unik utbildning. I skolan läser du gymnasiegemensamma ämnen, en del yrkesinriktade ämnen och grundläggande kurser om olika bearbetningsmetoder och processer. Detta ger dig en varierad skoldag med både teoretiska och praktiska inslag.

Elever som går ITU-programmet får en högkvalitativ yrkesutbildning och blir anställningsbara direkt efter gymnasiet. Dessa elever är en viktig rekryteringsbas för GKN Aerospace.

Ytterligare en bonus är att du, under förutsättning att du har god närvaro och klarar kurserna, får sommarjobb mellan årskurserna samt en studieresa i årskurs 3.

Intresserad av att läsa på högskola?
Som ingenjör har du stora möjligheter att få ett jobb som är utvecklande och kreativt. Arbetsuppgifterna varierar beroende på utbildningsinriktning, men oavsett specialisering kan man säga att en ingenjör ständigt tar in ny kunskap och använder befintlig teknik, eller utvecklar ny teknik, för att lösa problem.

GKN Aerospace har alltid behov av duktiga ingenjörer och arbetar långsiktigt tillsammans med universitet, högskolor och forskningsinstitut. Exempel på ingenjörsyrken hos oss är projektledare, produktutvecklare, forskare, inköpare, produktionstekniker och arbetsmiljöingenjör.