Luleå gymnasieskola

Vi sätter kunskap och framtidstro i centrum

Luleå Gymnasieskola hittar du i ett campusområde mitt i Luleå. Här möts ca 2300 elever från yrkesprogram, introduktionsprogram, högskoleförberedande program och anpassad gymnasieskola. Vår skola lockar inte bara elever från Luleå och övriga Norrbotten utan hela Sverige.

Det finns mycket att välja mellan - vi har nästan alla nationella program. På flera av programmen kan du läsa som lärling. Det innebär att en stor del av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Är du elitsatsande idrottare? Då kanske idrottsgymnasiet med nationellt godkända idrottsutbildningar och ett riksbasketgymnasium med sikte på nationell elit är något för dig? Du som har ett särskilt intresse för matematik kan söka till vår spetsutbildning i matematik. Är dans, teater, musik eller bild något du brinner för? Spana in vårt kulturgymnasium!

Från och med hösten 2024 har vi även en internationell gymnasieutbildning, International Baccalaureate, där all undervisning sker på engelska. Här finns valmöjligheterna, varmt välkommen till oss!