Ovako Sweden AB Hofors

Vill du vara med och förändra världen?

Då är Ovako Sweden AB i Hofors rätt arbetsplats för dig.

Vårt stål i dess olika former bidrar till många olika företags framgång och utveckling – därmed är vi delvis med och utvecklar världen! Att vår produktion dessutom är baserat på återvunnet stålskrot gör att vi värnar om vår miljö.

Ovako Sweden AB i Hofors har tradition inom ståltillverkningen som sträcker sig flera hundra år tillbaka. Idag sysselsätter Ovako runt 1100 anställda vid produktionen av stänger, rör, rörkomponenter och ringar. Tillsammans arbetar vi mot vår gemensamma vision:

”Innovative steel for a better engineered future”

VILKA JOBB KAN VI ERBJUDA?
I framtiden behöver vi välutbildade ungdomar inom många områden, t.ex. tekniker, mekaniker, elektriker, CNC-operatörer, processoperatörer och ingenjörer.

VILKEN UTBILDNING KRÄVS?
Ståltillverkning är numera en högteknologisk bransch som ställer stora krav på kompetens och yrkesskicklighet. Är Du intresserad av att arbeta inom stålbranschen bör Du välja teknik- eller industriprogrammet. Går Du vidare till universitet eller högskola kan Du t.ex. välja teknisk eller ekonomisk inriktning. Vi har ett lärlingsprogram för dig som gått ut gymnasiet och dessutom finns två olika studentprogram, ett för dig som studerar till civilingenjör och ett för dig som studerar till högskoleingenjör, läs mer på www.ovako.com. Vi välkomnar tjejer och killar med olika erfarenheter och bakgrund.

OM OVAKO
Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom till exempel kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med geografisk närvaro i Europa, Nordamerika och Asien och ett stålsortiment som innefattar nischprodukter och skräddarsydda lösningar bidrar Ovako till att skapa värde för såväl kunderna som kundernas kunder i hela världen.
Vi tillverkar rent, starkt och hållbart stål. Vårt stål är hållbart eftersom produktionsprocessen är baserad på skrot och en nordisk elmix med låga koldioxidutsläpp. Som ett resultat är koldioxidavtrycket för Ovakos stålprodukter hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Det är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under produktionsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som gör det möjligt för kunderna att skapa lättare, starkare och mera slitstarka slutprodukter.
Ovako är sedan mars 2019 ett dotterbolag till Sanyo Special Steel, en global marknads och teknikledare inom kvalitativt specialstål, och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, en världsledande stålproducent. Vi är över 100 000 anställda globalt i 15 länder med en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro.