Ovako Sweden AB Hofors

Vill du vara med och förändra världen?

Då är Ovako Sweden AB i Hofors rätt arbetsplats för dig.

Vårt stål i dess olika former bidrar till många olika företags framgång och utveckling – därmed är vi delvis med och utvecklar världen! Att vår produktion dessutom är baserat på återvunnet stålskrot gör att vi värnar om vår miljö.

Ovako Sweden AB i Hofors har tradition inom ståltillverkningen som sträcker sig flera hundra år tillbaka. Idag sysselsätter Ovako runt 1100 anställda vid produktionen av stänger, rör, rörkomponenter och ringar. Tillsammans arbetar vi mot vår gemensamma vision:

”Innovative steel for a better engineered future”

VILKA JOBB KAN VI ERBJUDA?
I framtiden behöver vi välutbildade ungdomar inom många områden, t.ex. tekniker, mekaniker, elektriker, CNC-operatörer, processoperatörer och ingenjörer.

VILKEN UTBILDNING KRÄVS?
Ståltillverkning är numera en högteknologisk bransch som ställer stora krav på kompetens och yrkesskicklighet. Är Du intresserad av att arbeta inom stålbranschen bör Du välja teknik- eller industriprogrammet. Går Du vidare till universitet eller högskola kan Du t.ex. välja teknisk eller ekonomisk inriktning. Vi har ett lärlingsprogram för dig som gått ut gymnasiet och dessutom finns två olika studentprogram, ett för dig som studerar till civilingenjör och ett för dig som studerar till högskoleingenjör, läs mer på www.ovako.com. Vi välkomnar tjejer och killar med olika erfarenheter och bakgrund.

OM OVAKO
Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energi-snålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako finns representerat i mer än 30 länder med säljkontor i Europa, Nordamerika och Asien. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 3 040. För mer information besök oss på www.ovako.comå www.ovako.com