Region Norrbotten

KOM OCH VÄX MED OSSS

En arbetsplats med stor variation där du gör skillnad för människor

327 olika yrken

Hos oss i Region Norrbotten finns det utrymme att växa och utvecklas i hela länet, som sträcker sig från Bottenviken till Kebnekaises topp.

Gör skillnad oavsett yrke
Många förknippar Region Norrbotten med yrken inom hälso- och sjukvård och tandvård, men det finns flera olika yrken att välja mellan. Du kan till
exempel arbeta inom kultur, IT, kommunikation, HR, ekonomi eller utveckling. Hos oss har du möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av länet och att arbeta med frågor som är viktiga för framtiden. Oavsett vad du arbetar med gör du skillnad för andra människor.

Välj mellan hundratals olika yrken
Under de närmaste åren kommer flera av våra anställda att gå i pension samtidigt som vi lever allt längre och behöver mer vård. Därför behöver vi nya medarbetare inom många områden, bland våra hundratals olika yrken. För de flesta av våra yrken krävs gymnasieutbildning och för vissa behöver du läsa på högskola/universitet. Till exempel om du vill arbeta som sjuksköterska, tandläkare, ekonom eller inom IT.

Visste du att...
…det på Sunderby sjukhus finns en operationsrobot sedan februari i år? Den styrs helt av en operatör (legitimerad kirurg) via en 3D-konsol. En liten sidenote: Roboten heter Ove och är döpt efter den första patienten som opererades med roboten i Sunderbyn.

En av länets största arbetsgivare
Hos oss har du stora möjligheter att hitta ett arbete som känns utvecklande och meningsfullt. Oavsett vad du jobbar med arbetar vi alla mot samma mål, att ge norrbottningarna det bästa livet och den bästa hälsan och tillsammans har vi världens viktigaste jobb! Vi kan skryta med att vi är en av länets största arbetsgivare med närmre 7 000 anställda. Fördelat på 14 kommuner finns fem sjukhus, 24 hälsocentraler, 18 folktandvårdskliniker samt specialisttandvård – vilket är kärnan i vår verksamhet. En annan uppgift för oss är att vi ska stärka regionens tillväxt och utveckling.

Vi vill vara bäst i utvecklingen av hälsa och vård
Med stora avstånd och möjlighet till ny teknik föds kreativitet, vi testar nya lösningar och anpassar vården till våra förhållanden. Vi ligger långt fram inom områden som teknik, forskning och utbildning. Men vi nöjer oss inte där, vi har valt att sikta på att ta ledningen i utvecklingen av hälsa och vård i Sverige.