Region Norrbotten

Ett utvecklande arbete där du gör skillnad för andra människor

Att vilja rätt utbildning och yrke är inte alltid lätt. Tänk efter vad som är viktigt för dig. Vad du trivs med att göra? Och var vill du göra det? Då har du goda möjligheter att hitta rätt.

Välj mellan hundratals olika yrken
Många förknippar Region Norrbotten med yrken inom hälso – och sjukvård och tandvård, men det finns hundratals olika yrken att välja mellan. Du kan till exempel arbeta inom kultur, IT, kommunikation, HR, ekonomi eller utveckling. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa en bra vardag och framtid för norrbottningarna. Hos oss har du möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av länet och att arbeta med frågor som är viktiga för framtiden. Oavsett vad du arbetar med gör du skillnad för andra människor.

Stora valmöjligheter
Under de närmaste åren kommer flera av våra anställda att gå i pension samtidigt som vi lever allt längre och behöver mer vård. Därför behöver vi nya medarbetare inom många olika områden. För de flesta av våra yrken krävs gymnasieutbildning och för vissa av våra yrken behöver du läsa på högskola/universitet. Till exempel om du vill arbeta som sjuksköterska, tandläkare, ekonom eller inom IT.

Möjligheterna till att få jobb efter att du pluggat klart är stora, speciellt om du väljer att utbilda dig till sjuksköterska, läkare, tandläkare, psykolog, biomedicinsk analytiker, undersköterska, medicinsk sekreterare eller barnmorska.

En av länets största arbetsgivare
Hos oss har du stora möjligheter att hitta ett arbete som känns utvecklande och meningsfullt. Oavsett vad du jobbar med arbetar vi alla mot samma mål, att ge norrbottningarna det bästa livet och den bästa hälsan och tillsammans har vi världens viktigaste jobb!

Vi kan skryta med att vi är länets största arbetsgivare med omkring 6 500 anställda. Fördelat på 14 kommuner finns fem sjukhus, 23 hälsocentraler, folktandvårdskliniker, samt specialisttandvård – vilket är kärnan i vår verksamhet. En annan uppgift för oss är att vi ska stärka regionens tillväxt och utveckling.

Vi vill ta ledningen i utvecklingen av hälsa och vård

I Norrbotten bor de flesta längst kusten och stora delar av länet är glesbygd. Dessutom är Norrbotten tillsammans med Japan den del i världen där andelen äldre i befolkningen ökar snabbast. Det blir fler som är behov av vård men färre i arbetsålder. Med stora avstånd och möjlighet till ny teknik föds kreativitet, vi testar nya lösningar och anpassar vården till våra förhållanden. Vi ligger långt fram inom områden som teknik, forskning och utbildningen.
Men vi nöjer oss inte där, vi har valt att sikta på att ta ledningen i utvecklingen av hälsa och vård i Sverige.