Saft AB

Saft är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4 300 anställda vid 14 fabriker.

Saft i Oskarshamn tillverkar och utvecklar industriella batterier för riktigt kritiska applikationer. Det kan handla om reservkraft för hela städer eller­ backup till oljepumpar som aldrig får stå stilla. Våra batterier­ finns också på sjukhus, flygplatser och inom gas- och oljeindustrin.

Världens största batteri
Oskarshamnsfabriken har levererat världens kraftfullaste batteri till staden Fairbanks i Alaska på 1 300 ton. Batteriet är stort som en fotbollsplan och fem våningar högt.

Produktion
Produktionen är uppdelad i en verkstad som påminner om en processindustri och som tillverkar mot lagernivåer och en verkstad för slutmonteringen som kör mot kundorder. I verkstäderna finns produktionsledare och operatörsteam som leds av teamleaders. Produktionen arbetar efter Toyotas grundidéer som på Saft kallas Saft World Class.

Produktutveckling och Produktions­teknik
I Oskarshamn finns också utvecklings­ingenjörer som arbetar med att ta fram nya produkter och produktionsprocesser efter kundernas önskemål. Vi har flera kemi­ingenjörer som har doktorerat. Produktionstekniker arbetar med att rationalisera och effektivisera produktionen.

Personal
Framtidens medarbetare på Saft är välutbildade, har ett stort engagemang och drivs av viljan att utveckla vår fabrik. Främst behöver vi medarbetare i produktionslinjerna och ingenjörer som arbetar med utveckling och effektiviseringar.
För den som har höga ambitioner för sin karriär finns goda utvecklingsmöjligheter i såväl fabriken i Oskarshamn som i Safts internationella organisation.