Saft AB

Saft-koncernen är ledande inom forskning, utveckling och tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer.

Koncernen har drygt 4,000 anställda, 31 säljkontor runt om i världen och 16 tillverkande enheter. Saft är ett helägt dotterbolag till TotalEnergies som är ett stort världsomspännande bolag inom energibranschen. På Saft i Oskarshamn arbetar drygt 450 medarbetare som utvecklar, producerar och levererar produkter och tjänster till kunder över hela världen.

Vi har en mix av nya medarbetare och personal som varit hos oss i ett halvt sekel och deras erfarenhet och kunskap om batterier och reservkraft är sannolikt oslagbar! Tillsammans producerar och levererar vi produkter till kunder i mer än 100 länder över hela världen. 98 % av produktionen går på export. Saft i Oskarshamn är utsedd till Technical Center inom koncernen, vilket innebär att den främsta expertisen inom teknologin som vi tillverkar finns hos oss. Batteritillverkningen har funnits i Oskarshamn sedan 1916. Saft fortsätter att utveckla nya generationer av batterier för nya tillämpningar och hjälper kunder att utveckla innovativa produkter och tjänster.