Bibliotek

Var? 
Jag praoade på en bibliotek. 

Vad fick du göra? 
Att jobba på biblioteket var mer omväxlande än vad jag trodde och jag fick bland annat vara med att beställa nya böcker, skylta för "världsboksdagen", göra en egen tipsrunda, stämpla böcker, städa bland barnböckerna, vara med på sagostund och komma på ett eget tema samt hitta böcker som passade in till mitt tema. Mitt tema var böcker som har blivit film och det var en väldigt rolig uppgift. 

Jag arbetade mellan 9.00 till 15.30, jag hade lunch i en halvtimme och sista timmen fick jag välja en bok och läsa. På biblioteket fanns det 6 personer anställda och arbetsmiljön var väldigt lugn och trivsam. 

Krävs det någon utbildning? 
För att bli bibliotekarie så behöver du studera inom det biblioteks- och informationsvetenskapliga området. Det tar ungefär mellan 2-5 år att utbilda sig till detta, man kan bland annat göra det i Lund, Borås, Umeå m.m 

Skulle du kunna tänka dig att ha detta arbete i framtiden?  

Jag tyckte att det var väldigt roligt att praoa på biblioteket, jag var förvånad över att det var så kul och att det fanns så mycket olika saker att göra. Sammanfattningsvis tyckte jag att det var väldigt roligt att praoa på biblioteket. Och kan tänka mig att jobba med något inom detta i framtiden.