Klädesaffär

Var?
Lager 157

Vad fick du göra?
Jag fick vika kläder, galga ( hänga upp kläder på galgar ) och rensa ur och städa provrum. Ibland fick jag även stå vid kassorna och registrera nya medlemmar men jag fick inte ta hand om kunder i kassan.

Krävs det någon utbildning?
Nej inte direkt. Det är inget speciellt avancerat yrke och inga särskilda kunskaper behövs. Det kan vara en fördel om man vet lite om mode, är bra på att samarbeta med kollegor eller har någon slags chefsutbildning om det är det man satsar på.

Vilka fördelar och nackdelar har detta jobb?
En fördel är att man får jobba med kläder och mode om man är intresserad av det. Man får även träffa nya människor varje dag och det är ett väldigt socialt jobb där du får prata mycket med kunder och arbetskollegor.

En nackdel med jobbet är att du gör samma sak varje dag vilket kanske kan bli lite tråkigt och man blir inte särskilt utmanad till att nå upp till högre arbetspositioner. En annan nackdel kan vara att man kan få arbesskador från att stå hela dagen eller att lyfta tunga kartonger.

Vilka egenskaper bör man ha?
Man bör vara en social och trevlig person. Någon som gillar att hjälpa folk och någon som gillar att träffa människor och att man har mycket tålamod om någon kund är otrevlig.

Skulle du kunna tänka dig att jobba med detta i framtiden?
Detta är inte ett yrke som lockar mig. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ha det som första jobb eller extrajobb men inte något jag vill göra hela livet då det blir lite långtråkigt att göra samma sak var dag.