Tandläkare

Var? 
Jag praoade på en privat tandläkarmottagning.

Vad fick du göra? 
Först i början fick jag mest titta på och sedan hjälpa till lite med saker som tandhygienister brukar göra. Plocka fram och plocka undan och städa. Det var väldigt intressant och se hur mycket allting städas och desinficeras mellan patienterna. 

Sedan i slutet fick jag hjälpa tandläkaren med instrumenten med patienterna. Vissa hade bara hål, och andra hade tandsten och några hade blivit av med alla tänder i hela munnen. Det var riktigt coolt att se hur han satte in skruvar och lappade och lagade sådana stora saker och att resultaten blev så otroligt bra. Det såg aldrig ut som det fattades eller var hål i någon tand. 

Krävs det någon utbildning? 
Japp. Man måste gå få tandläkarhögskola i fem år efter gymnasiet.

Vilka fördelar och nackdelar har detta jobb? 
Det finns väll bara en nackdel, och det är den långa utbildningen. Samtidigt är det bra, så tandläkarna blir välutbildade. Annars finns det bara fördelar! 

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i detta jobb? 
Man måste vara tålmodig och ha förståelse för patienterna. Sedan måste man tycka om pilligt pyssel, för det är väldigt mycket småpyssel för att allt ska bli perfekt. Man måste också vara kreativ och kunna tänka ut det bästa sättet att fixa problemet. 

Skulle du kunna tänka dig att ha detta arbete i framtiden?  
Absolut!