Förskola

Var?
Förskola

Vad fick du göra?
Jag fick leka med barnen och passa dem. Jag hade inte jättemånga uppgifter vad jag skulle göra. Jag var mest ett extra stöd för att hålla koll på barnen.

Vilka fördelar och nackdelar har detta jobb?
Om man gillar små barn kan det ju vara kul, men då man endast är där en vecka så lär dem inte känna en så bra ofta så det kan vara lite konstigt för både en själv och barnen att bara dyka upp. Det som jag dock tyckte var konstigast var att jag hade fått veta att jag skulle få mat där, men jag fick endast så mycket mat som dagisbarnen fick. Det var lite lite och hade jag vetat det kunde tagit med egen mat.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i detta jobb?
För att passa med att jobba på dagis måste man vara ganska tålmodig och beredd på att man kommer vara trött ganska snabbt efter man börjat. Det är mycket ljud och man måste kunna hålla den här tålmodigheten även när man är helt slut eftersom barnen är så små. Sedan beror det på vilken avdelning man hamnar på, då det finns skillnader mellan att jobba med 3-6 åringar som jag gjorde, eller 1-3 åringar.

Skulle du kunna tänka dig att ha detta arbete i framtiden?
Definitivt inte min typ av yrke, men efter att ha jobbat där vet jag det nu med 100% så kommer aldrig behöva ifrågasätta det.