ABENA AB

Vill du ha en karriär på ABENA?

Skulle du vilja vara en del av ett spännande företag med fantastiska människor och stora utvecklingsmöjligheter? På ABENA ger vi dig möjlighet att växa och utmanas med meningsfulla uppdrag.

OM OSS

ABENA grundades 1953 och företaget började ursprungligen som en liten leverantör i danska Aabenraa med ett blygsamt produktsortiment. Idag är koncernen verksam i 11 länder, har mer än 2000 anställda och återfinns på mer än 90 olika marknader runt om i världen.

Sedan november 2022 har vi på ABENA i Sverige kontor både i Växjö (Småland) och i Kisa (Östergötland). Vid enheten i Kisa återfinns även en av koncernens produktionsanläggningar, där många av våra egna produkter tillverkas.

I vårt breda produktsortiment ingår främst inkontinens- och vårdprodukter, men även förbrukningsartiklar såsom skyddskläder, handskar, avfallshantering, engångs- och cateringartiklar, hygienpapper och rengöringsmedel.

Våra kunder återfinns främst inom hälso- och sjukvård, men även bland grossister, detaljhandeln, industrin och flera andra branscher.

ATT JOBBA PÅ ABENA

Majoriteten av vår personal arbetar med eller nära vår produktion, exempelvis som maskinoperatörer, laminatorförare, produktionsledare, tekniker eller på lagret.

På våra kontor arbetar personalen exempelvis med försäljning, produktutveckling, inköp, statistik, marknadsföring, ekonomi och IT. Då vi är verksamma på mer än en ort finns möjlighet till jobb både i Växjö och Kisa. Många av våra säljare utgår dessutom från hemmet, för att täcka våra kunders behov, oavsett var i landet de finns. Tack vare vår storlek och organisation finns det goda möjligheter att vidareutvecklas inom företaget.

ÄR DU VÅR NÄSTA KOLLEGA?

På ABENA värdesätter vi mångfald och vi gör plats för alla. Vi behöver kollegor med olika bakgrund, kvalifikationer och färdigheter. För oss är det en av de viktigaste förutsättningarna för framgång, utveckling och tillväxt.

ABENA har ett brett utbud av spännande jobb. Vi är ett expansivt företag som framgångsrikt kombinerar sin storleksmässiga styrka med ett familjeägt företags fördelar, såsom korta beslutsvägar och flexibilitet, för att på bästa sätt kunna svara på marknadens behov.

UTBILDNING/KVALIFIKATIONER

För att arbeta i vår produktion eller på något av våra lager, krävs det att du har fyllt 18 år, samt att du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift. Du är noggrann samt trivs med att arbeta med kroppen och tar ansvar för att lösa dina uppgifter, både enskilt och i grupp. Vidare är det meriterade om du har truck- och/eller traversutbildning.

För att få arbeta på något av våra kontor kan högskola/universitetsutbildning inom området vara betydelsefullt, men det är inte alltid ett krav. Då vi även är ett företag inom en internationell koncern är det en stor fördel om du även kan kommunicera på engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi välkomnar dig att bli en del av vår utveckling och att växa med oss!