Moelven

Framtiden byggs i trä

70 procent av Sveriges yta täcks av växande skog. Med råvara från skogen kan vi tillverka klimatsmarta produkter och lösningar som världen behöver. I över 100 år har Moelven varit med och utvecklat träindustrin framåt och för att fortsätta den resan behöver vi dig.

Visste du att…
… Vi planterar fler träd än vi skördar.
… En limmad träkonstruktion kan ha samma styrka som stål.
… Det även går att bygga skyskarpor och stora arenor i trä?  (understruken text länkas till:  )
… Moelven har en lång värdekedja - från stubbe till höghus.

Vi är Moelven, du gör skillnaden!

Till följd av utvecklingen med automatisering och digitalisering, behöver vi i framtiden fler anställda med kompetens inom automation, förbättringsarbete, maskinteknik, energiteknik, data/IT  och vi behöver dig som vill jobba med och i skogen. Vi behöver kollegor med både akademisk- och praktisk kompetens.

Vår målsättning är att växa på ett hållbart och lönsamt sätt. Våra medarbetare är avgörande för att vi ska lyckas. Därför ser vi till att skapa möjligheter för ett aktivt medarbetarskap – så att du kan vara med och göra skillnad.  Vill du veta mer om hur det är att jobba i Moelven, kan du läsa mer om det här.

ANTAL ANSTÄLLDA
3200 varav ca  hälften i Sverige.

FRAMTIDA JOBB HOS OSS
Ingenjörer inom maskin, bygg, automation, industriell ekonomi, IT/data med mera. Inköpare av skog. Produktionsmedarbetare. Snickare. Montör. Driftstekniker. Automationstekniker. Säljare.

MOELVEN I VÄRMLAND
Sysslebäck, Torsby, Edane, Årjäng, Säffle, Kil, Karlstad, Karlskoga

BRANSCH
Skogsnäringen inklusive trä-och byggbranschen