Vossloh Nordic Switch Systems AB

Vi är ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik för järnväg. Om du är nyfiken, intresserad av teknik och matte – och dessutom vill vara med och utveckla framtidens järnväg – tror vi att du skulle trivas hos oss.

”Jag kände direkt att Vossloh var något för mig”

Ellen Erickson tog examen som högskoleingenjör våren 2020 och kom till Vossloh i september samma år. Men vägen har varit allt annat än spikrak.

”Jag var först inne på att jobba i bageri och studerade sedan beteendevetenskap på gymnasiet. Jag hade inte behörighet till ingenjörsutbildningen utan läste tekniskt basår. När jag hoppade på ingenjörsutbildningen bestämde jag mig för att jobba i industrin”, berättar hon.

När studierna närmade sig slutet sökte Ellen Erickson väldigt många jobb och stötte på patrull när majoriteten av arbetsgivarna krävde tre års erfarenhet. Sedan dök Vossloh-tjänsten upp i hennes bevakning på LinkedIn.

”Jag kände direkt att det här var något för mig och satsade allt på att få den här tjänsten. Jag frågade alla jag känner om hjälp för att få idéer till ansökan.”

Satsningen gav frukt och idag har Ellen Erickson sin första tjänst som produktionstekniker hos Vossloh, där hon får kombinera sina teoretiska kunskaper med praktiska uppgifter.

Ellens arbetsdagar är varierande. Ena dagen handlar det om att lösa problem som dykt upp, andra dagen tar hon in offerter på maskiner och reservdelar som behövs. Hon jobbar alltid nära teamet med operatörerna i verkstaden.

Känner du att du har hamnat rätt?
– Ja, absolut. Jag är jätteglad att jag har fått den här chansen att utvecklas. Det kunde inte blivit bättre.

Hur är det att jobba hos oss?
Vi arbetar hårt för att skapa en trivsam arbetsplats som präglas av sunda värderingar, trevliga kollegor och ett uppskattat ledarskap. Vi värnar om våra anställda och det arbete vi utför tillsammans, strävar efter mångfald och tycker att det är viktigt att få in fler kvinnor i branschen.

Hållbart företag en självklarhet
Hos oss är hållbarhet centralt och genomsyrar allt vi gör. Vi strävar alltid efter att bli lite bättre, lite mer effektiva och lite mer hållbara.

Var finns vi?
Vårt huvudkontor och största fabrik ligger i Ystad. Där tillverkar vi spårväxelkomponenter. I vår fabrik i Örebro monteras växlarna och här finns även vårt lager av färdiga produkter.