Lagerarbetare – Beijer Byggmaterial AB i Kiruna

Oskar – lagerarbetare, Beijer Byggmaterial AB i Kiruna
Jag har arbetat som lagersäljare i ett och ett halv år och även som proffssäljare i ett halvår, så om man gör matten har jag varit här i två år ?

 

Varför valde du ditt yrke?
Då jag är uppflyttad från Skara upp till Kiruna och bestämde mig för att stanna här efter studenten så sökte jag alla möjliga jobb. Av en slump så hamnade jag här och stortrivs!

Vilken utbildning har du?
Rymdteknik på Rymdgymnasiet.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
En gymnasieexamen kan vara bra att ha men själv anser jag att det är mycket personlig kompetens som avgör ? Finns i princip en plats för alla!

Fördelar med yrket
Bygghandeln är ett väldigt brett område och det är sällan man gör samma sak varje dag. Samtidigt så är det ett väldigt lärorikt jobb. Jag kunde själv inte sådär jättemycket om byggmaterial och hur man bygger men jag har fått lära mig nya saker varje dag och fortsätter än att lära mig ? Kundkontakten och träffa nya människor får man heller inte glömma! ?

Nackdelar med yrket
Helst vill jag säga att det inte finns några nackdelar men måste man välja något så är det att vissa dagar kan bli lite stressigt ibland, men på andra sidan så går dagarna fort så alla nackdelar går att vända till fördelar ?

Arbetsuppgifter en typisk arbetsdag
Eftersom vi i Kiruna är en hyfsat liten filial så får jag göra allting som lagerarbetare, allt från att hjälpa kunderna med tips och tricks och hitta grejerna till utkörningar och plocka beställningar som folk har gjort.
Tar även emot gods och lossar lastbilar som kommer.
Det jag gör som mest på mitt jobb är att försöka hålla snygg och rent och sortera material så allting hamnar på rätt plats så det är ordning och reda och lätt att hitta ?

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke
Jag själv har utvecklats extremt mycket som person under mina två här! Har varit på lagret, lärt mig nästan allting om byggmaterial. Eftersom jag har varit inne och jobbat som proffssäljare så har jag även fått lära mig hur man gör offerter och förhandla priser med slutkunden, vilket jag tyckte var jättekul! ?
Man kan alltid klättra inom yrket och möjligheterna är stora!

Övrigt intressant att tänka på med yrket
Ett jättebra förstajobb och ger mycket bra meriter! Du kommer garanterat få nya kompisar och lära känna allt möjligt folk.
Det är sällan man har en tråkig dag på jobbet! ?