Sjöbo kommun

SJOBO KOMMUN ligger i hjärtat av Skåne. Kommunen är inne i en spännande period med utveckling inom många områden. Invånarantalet ökar och idag bor här runt 19 200 personer. Vi har en stor grön näring och landets största solcellspark. Sjöbo är dessutom den näst hästtätaste kommunen i Sverige. Landskapet är magiskt och här finns flera stora sjöar. Vår plats är dröm för alla naturälskare och nyskapare.

Du kan forma framtidens kommun
Du är ung, driven, vill mycket och har nya smarta idéer - det gillar vi i Sjöbo kommun! Därför vill vi att du, efter dina studier, blir en i vårt starka team! Att jobba på en kommunal arbetsplats är oerhört viktigt och inflytelserikt. Då får du vara med och planera för hur kommunen ska utvecklas, hur landskaps- och stadsbilden ska se ut och genomföra många roliga olika event.
Sjöbo kommun kan alltid bli lite bättre och du sitter inne med nya sätt att se och lösa saker på, vilket gör dig viktig för oss redan nu!

En plats vi skapar tillsammans
Hos oss jobbar cirka 1100 heltidsanställda med att göra kommunen till den bästa platsen att bo och verka i. Hållbarhet är centralt i allt vårt arbete, såväl ekonomiskt, socialt, och ekologiskt. För att lyckas med vårt uppdrag är alla våra cirka hundra olika yrken lika viktiga.

Vi är en modern arbetsplats
Att anställda trivs, mår bra och kan utvecklas är viktigt för oss och det jobbar vi med på olika sätt. Vi har till exempel en av dem högsta friskvårdbidragen bland alla landets kommuner. Att jobba hos oss innebär också flexibla arbetstidsmodeller, vilket betyder att den anställde till viss del själv kan bestämma sin arbetstid. Det erbjuds även distansarbete, att man tillåts jobba från en annan plats när det är möjligt. Det är några av flera förmåner som vi erbjuder våra anställda och syftar till att vara en modern och naturlig arbetsgivare.

Samarbete med skolor och elever
Kontakten med dig som student är extremt viktigt för att bättre kunna säkerställa god kvalité i vårt arbete även i framtiden. Därför tar vi varje år emot många skolklasser på besök och har nära samarbeten med grund- och gymnasieskolor i och utanför kommunen. Vi tar även emot skolelever i alla åldrar för praktik. På så sätt får de en bättre inblick i hur det är att jobba hos oss och ett intresse kan skapas för våra arbetsplatser.