Strängnäs kommun

Är du vår nästa stjärna?

Vet du redan vad du vill jobba med eller har du svårt att välja en gymnasie-utbildning? Vill du helst testa på att jobba först eller plugga vidare direkt? Oavsett hur tankarna går och vilken utbildning du än väljer så är du välkommen till oss på Strängnäs kommun. Vi har 260 olika yrken att välja på, så det finns garanterat ett jobb för dig att trivas med!

De flesta av våra jobb kräver någon typ av utbildning. Det lägsta utbildningskravet är att du ska ha pluggat på gymnasienivå. Det finns störst chans till jobb inom vård och omsorg till exempel på äldreboenden. Eller inom barn och fritid, till exempel på en förskola. Om du väljer att plugga vidare på högskola eller universitet så kommer du ha fler val, kanske vill du jobba i webbprogram eller planera stadsmiljö?

Praktik – din första rad i ditt CV
I Strängnäs kommun finns feriepraktik för dig som är 16-18 år. Det är praktik genom skolan, sommarjobb och liknande. Att ha praktik är ett bra sätt att få in en fot i arbetslivet och ger dig en första rad i ditt CV. Dessutom är det din chans att få bra omdömen och referenser att visa upp till ditt nästa jobb eller praktik.

Viktigt att trivas på sitt jobb
Varje år frågar vi alla som jobbar i Strängnäs kommun om hur de trivs. Svaren visar att många trivs jättebra och det är vi glada för. Vi strävar alltid efter att bli lite bättre för varje år. Mångfald och jämställdhet är en självklarhet hos oss. Vi hjälper varandra att utvecklas, vi vågar pröva nya saker och använda ny digital teknik. Hos oss kommer du alltid få möjlighet att göra karriär och byta yrkesinriktning inom kommunen om du vill.

Vårt uppdrag är att göra skillnad
Vi vill ge alla invånare som bor i Strängnäs kommun trygghet, utveckling och livskvalité genom hela livet. Om du skulle jobba hos oss så får du vara med och göra skillnad för andra människor men också för hela samhället.

Vill du bli en av oss? Hör gärna av dig så tar vi ett snack kring dina förväntningar och hur vi kan hjälpa dig!