JM AB

Här kan du bidra till ett hållbart samhälle

Vi på JM bygger framtidens samhällen där många människor ska leva och bo.

Det är inte alla som har förmånen att få skapa något på jobbet som finns kvar i flera årtionden. De byggnader och samhällen du skapar idag kommer synas vida omkring, ge tak över huvudet och agera kuliss till många människors liv i flera generationer. Du skriver historia. Tänk att kunna peka på ditt arbete långt senare och fortfarande vara lika stolt över det.

Att vara en av Nordens största utvecklare av bostäder medför ett ansvar. Ett ansvar som alla på JM är med och delar på, bl.a. genom att följa vår uppförandekod ’Rätt från mig’ som innebär att var och en tar ansvar för kvalitet och överlämning i arbetsprocessen – på alla nivåer i organisationen.

Ett ansvar vi känner är för klimatet, vi ska erkänna att vi också är oroade för klimatet men är helt övertygade om att vi klarar det gemensamt. Vi har mer än halverat våra utsläpp av klimatgaser de senaste åren. År 2030 ska våra utsläpp vara ”nära noll”. Det betyder att vårt mål är att sluta med alla de utsläpp vi kan påverka. Oavsett om du väljer att jobba direkt efter gymnasiet eller läsa vidare kommer vi behöva din hjälp att fortsätta bygga klimatsnälla samhällen som står i flera generationer framöver.

Exempel på arbeten på JM:
Om du läser på Bygg- och anläggningsprogrammet… … kan du börja som lärling för att sedan få yrkesbevis som betongarbetare, träarbetare, anläggningsarbetare eller murare. Du kan även börja som vuxenlärling hos oss. En del hantverkare fortsätter som arbetsledare, då leder man arbetslaget och ser till att material finns på rätt plats.

Om du går Yrkeshögskolan… … kan du till exempel jobba som mätningstekniker, då tolkar du ritningar och mäter ut vart allt ska vara på byggarbetsplatsen.

Om du läser till Högskoleingenjör… … kan du till exempel jobba som arbetsledare eller entreprenadingenjör. Som entreprenadingenjör ser du till att rutiner fungerar och planerar för produktionsstart. Har du jobbat ett antal år som arbetsledare kan du fortsätta som platschef. Platschefen leder verksamheten på byggarbetsplatsen och ansvarar för att driva produktionen framåt.

Om du läser till Civilingenjör… … kan du till exempel jobba som projekteringsledare, då är du med när projektet utformas och planeras. Har du jobbat som projekteringsledare ett antal år kan du fortsätta som projektledare, då har man totalansvar för ett projekts hela genomförande – från tom mark till att det finns ett hus att flytta in i.

Självklart finns det även en massa andra roller inom hållbarhet, miljö, logistik, IT, ekonomi, HR, marknadsföring, försäljning etc.