JM AB

Arbetsplatsen för dig som vill göra livet bättre för människor och miljön

Vi på JM bygger nya bostäder och livsmiljöer med människan och miljön i centrum.

JM är arbetsplatsen för dig som vill utvecklas och utveckla nya bostäder, livsmiljöer och branschen i stort. Det är inte alla som har förmånen att jobba med att skapa något som finns kvar i flera årtionden. JM bygger nya bostäder och livsmiljöer för människor, av människor. Hos oss är du med och skapar förutsättningar för att människor som står inför nya situationer i livet ska få det enklare, bekvämare och bättre och kunna leva så hållbart som möjligt.

Vi är drivande i arbetet med att minska de aspekter av vår verksamhet som har negativ påverkan på klimat och miljö. Vi har ambitiösa klimatmål och tar ansvar för vår leverantörskedja. Vi har mer än halverat våra utsläpp av klimatgaser de senaste åren, och år 2030 ska våra utsläpp vara ”nära noll”. Det betyder att vårt mål är att sluta med alla de utsläpp vi kan påverka. Oavsett om du väljer att jobba direkt efter gymnasiet eller läsa vidare kommer vi behöva din hjälp att fortsätta bygga klimatsnälla samhällen som står i flera generationer framöver.

Exempel på arbeten på JM:

Om du läser på Bygg- och anläggningsprogrammet…
… kan du börja som lärling för att sedan få yrkesbevis som betongarbetare, träarbetare, anläggningsarbetare eller murare. Du kan även börja som vuxenlärling hos oss. En del hantverkare fortsätter som arbetsledare, då leder man arbetslaget och ser till att material finns på rätt plats.

Om du går Yrkeshögskolan…
… kan du till exempel jobba som mätningstekniker, då tolkar du ritningar och mäter ut vart allt ska vara på byggarbetsplatsen.

Om du läser till Högskoleingenjör…
… kan du till exempel jobba som arbetsledare eller entreprenadingenjör. Som entreprenadingenjör ser du till att rutiner fungerar och planerar för produktionsstart. Har du jobbat ett antal år som arbetsledare kan du fortsätta som platschef. Platschefen leder verksamheten på byggarbetsplatsen och ansvarar för att driva produktionen framåt.

Om du läser till Civilingenjör…
… kan du till exempel jobba som projekteringsledare, då är du med när projektet utformas och planeras. Har du jobbat som projekteringsledare ett antal år kan du fortsätta som projektledare, då har man totalansvar för ett projekts hela genomförande – från tom mark till att det finns ett hus att flytta in i.

Självklart finns det även en massa andra roller inom hållbarhet, miljö, logistik, IT, ekonomi, HR, marknadsföring, försäljning etc.