Vilhelmina kommun

Det är lätt att leva livet i Vilhelmina!

Söker du både ett meningsfullt jobb och en fritid där du kan leva livet lite extra? Då är Vilhelmina platsen för dig!

Vilhelmina har skogar och fjäll. Vi har simhall och badplatser. På din fritid kan du spela bowling eller baka tunnbröd. Du kan plocka bär, vandra, jaga och fiska. På vintern kan du njuta av skoterleder, längdskidspår och både preppade backar och off-pist.

Oavsett om du är intresserad av sport, kultur, skidåkning, jakt eller något helt annat så hittar du något att göra här. Det är förstås ett stort plus om du har friluftsintresse då naturen går som en röd tråd genom våra liv här.

Vilhelmina är en stor kommun till ytan, men liten till invånarantal. Det skapar en närhet med bekanta ansikten på affären och en familjär känsla där man hjälps åt.

Våra yrken och lediga jobb
Om du har intresse av att jobba som till exempel lärare, kock, sjuksköterska eller undersköterska har du mycket goda chanser till ett arbete hos oss.

Vilhelmina kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med cirka 700 anställda.

Vi behöver anställa sjuksköterskor, undersköterskor och personliga assistenter. Skolan och förskolan behöver lärare, specialpedagoger, samt förskollärare och barnskötare.

Vi har också ett mycket levande företagsklimat med entreprenörer inom många olika sorters näringar, exempelvis inom åkeri, tillverkning, turism och skog.