Höörs kommun

Välkommen till Höörs kommun och ett arbetsliv som gör skillnad!

Att jobba i vår kommun är att välja att jobba med något som samhället behöver.

Det kan vara ett arbete i vår omsorg där du som sjuksköterska, sjukgymnast, undersköterska, personlig assistent eller arbetsterapeut får chansen att hjälpa en medborgare i kommunen att få vardagen att fungera.

Det kan vara ett arbete i barnomsorg där du som förskollärare eller barnskötare tillsammans med förskolebarnen upptäcker vad naturen har att erbjuda genom utelekar och vattenexperiment.

Eller i skolan där du som lärare eller specialpedagog motiverar elever att våga prova nya saker, hjälper dem att träna och till sist får se glädjen när de klarar att lösa en ekvation eller tar sitt första gitarrackord.

Det kan vara ett arbete i vår räddningstjänst, där du som brandman får chansen att hjälpa människor när krisen eller olyckan är framme, eller i socialtjänsten där du som socionom hjälper individer och familjer att göra förändringar i sina liv genom stöd och rådgivning.

Det kan också vara att du genom ditt yrke ser till att vatten kommer i kranen när våra medborgare är törstiga, att våra vägar är trygga att åka på, att det finns ett öppet bibliotek att låna böcker på eller ett badhus att simma i.

Ett jobb i vår kommun kan också innebära att du arbetar med att planera var och hur det ska byggas nya bostäder, att ge information om kommunen till invånare och turister eller att som kock se till att det kommer vällagad och nyttig mat till kommunens barn och äldre.

Att jobba i vår kommun innebär att du i slutet av din arbetsdag kan gå hem med känslan av att ha gjort skillnad för människor och för samhället.

Att välja ett välfärdsyrke i Höörs kommun innebär att du:

  • blir attraktiv och efterfrågad eftersom det finns stort behov av arbetskraft. Exempelvis kan du redan efter gymnasiet vara yrkesutbildad till undersköterska eller kock.
  • kan välja olika karriärvägar och få personlig utveckling eftersom jobben och uppdragen hela tiden utvecklas och förändras.
  • får möjlighet att påverka och göra stor skillnad på det samhälle du lever i.
  • kommer ha en trygg anställning med bra villkor.

Välkommen till oss!