Emmaboda kommun

Emmaboda kommun –
Mer än bara lön

Att ha roligt och trivas på jobbet är viktigt för oss
Vi som arbetar i Emmaboda kommun gör det för att vi tycker om att arbeta med service, träffa människor och göra nytta. Kort och gott jobbar vi för att ge medborgarna den service de behöver oavsett om det gäller omvårdnad, skola eller rena gator.

Arbeta hos oss
Varje sommar behöver vi många semestervikarier så att våra ordinarie medarbetare kan få sin välbehövliga semester. Där kan du som har fyllt 18 år fylla en viktig funktion. Vi behöver även timvikarier framför allt inom omsorgen som kan hoppa in resten av året. Är du yngre kan det finnas möjlighet att få tre veckors feriepraktik för att ge en inblick i arbetslivet och hur det är att arbeta i kommunen.

Utbildningar som ger jobb
Jobb direkt efter examen - Hur fungerar det? Jo, sök ett yrkesförberedande program på vår egen gymnasieskola Vilhelm Mobergsgymnasiet (VMG)! Förutom de traditionella programmen som Teknik, Ekonomi, Natur och Samhälle har skolan också två yrkesprogram:

Med godkända slutbetyg från Industritekniska programmet på Vilhelm Mobergsgymnasiet ger det dig som elev sex månaders anställning direkt efter avslutad examen på Xylem Water Solutions. Vill du arbeta med att bemöta människors behov i vårt samhälle och skapa livskvalité? Sök Vård- och Omsorgsprogrammet! Efter godkänd utbildning kan du ansöka om skyddad yrkestitel som undersköterska.