Eskilstuna kommun

Hej!

Funderar du på vad du vill bli?

Det viktigaste när du väljer vad du ska plugga på gymnasiet eller högskolan är att välja något som du tycker är kul och intressant. Men om du vill ha några insidertips från oss, så kommer här fyra områden där vi och andra kommuner kommer att ha stort behov av medarbetare i framtiden.

Ps. Hör av dig när du pluggat klart. Ditt drömjobb kan finnas hos oss!

Socialt arbete
Vi vill skapa ett tryggt Eskilstuna och behöver dig som vill arbeta med barn och unga som fritidsledare eller socialpedagog. Vi behöver också socialsekreterare inom socialtjänsten.

Samhällsbyggnad

När Eskilstuna växer behöver vi dig som vill vara med och planera samhället. Du kan studera på universitet och till exempel bli arkitekt, stadsplanerare eller ingenjör.

Vård och omsorg

För att kunna hjälpa äldre och de som har en funktionsnedsättning att leva aktiva liv söker vi dig som vill jobba inom vård och omsorg. Du kan läsa vård- och omsorg på gymnasiet, men också plugga vidare till sjuksköterska på universitet.

Utbildning

Kommunens skolor välkomnar varje skoldag tusentals barn, unga och vuxna. Här behövs du som vill utbilda dig till förskollärare eller lärare.