Tierps kommun

Tillväxtkommunen Tierp har plats för din framtid

Sitt inte och dröm om framtiden. Sätt fart och bygg den i Tierp, en kommun som växer och som får dig att växa.

Det är lätt att välja Tierp som gymnasieort. Lika lätt att välja skola, med Högbergsskolan som kommunens enda gymnasium. Upptåget direkt från Uppsala och Gävle stannar 500 meter från entrén, så att ta sig dit är också enkelt.

Högbergsskolan är daglig arbetsplats för drygt 1 100 personer. Ungefär 650 av dem är elever på ungdomsgymnasiet och resten på KomVux och SFI. De går på något av de tolv nationella program som skolan erbjuder, anpassad gymnasieskola eller IM.

Skolan flaggar med stolthet för flera certifieringar. Den ingår i Teknikcollege Uppland och Vård- och omsorgscollege Uppland. Ett kvitto på att utbildningarna svarar mot tydliga branschkrav, är förankrade i lokalt näringsliv och arbetsmarknad.

Högbergsskolan är branschrekommenderad av BYN – Byggnadsindustrins yrkesnämnd och är FN-skola. Mycket aktiviteter bedrivs i samverkan med Ung företagsamhet – UF.

Den fräscha skolmiljön har grönska in på knuten. Nära Högbergsskolan ligger simhall och konstgräsplan. En kort promenad bort ligger motionsanläggningen Vegavallen, med idrottsplan, terrängspår och ishall. Ytterligare en bit bort finns ridklubbens anläggning med ridhus och träningsytor. Därför är det självklart att skolan erbjuder flera specialidrottsval. Just nu är det innebandy, fotboll, ishockey, volleyboll och ridsport.

De som väljer Tierp, även på fritiden, efter avslutade gymnasiestudier eller som återvändare efter högre utbildningar, väljer en kommun driven av visionen att vara en ”grön och harmonisk oas för hela livet”.

Grönska och harmoni finns i vidsträckta naturområden, övervägande låghusbebyggelse, närliggande kustområden och hav. Trygghet för hela livet finns i det stora behov av arbetskraft som finns i kommunens organisation eller hos något av ungefär 2 500 företag som är verksamma inom kommunens gränser, från riktigt små till stora och världsledande.